top of page
Profile.jpg

TÖRTÉNETEM

Budapesten születtem, a nyarakat a Balatonnál töltöttem. Szülővárosom és a magyar tenger örök szerelmeim. Bárhol éltem és jártam a világban, e két helyen éreztem mindig otthon magam. Egykeként gyerekkoromat bearanyozta nagymamám állandó társasága. 1899-ben született; élő történelemkönyvként mesélt. Nagy foteljében bekuckózva hallgattam, szívtam magamba a történeteket. Sokszor bíztattam az írásra, ám ő mindig azt válaszolta, majd amikor megöregszik…

A feladat rám hárult, hogy mindazt, amiről már én mesélek a gyerekeimnek és majd az unokáimnak, leírva hagyjam az utókor számára. Több országban éltem, számos élmény kiált a betűkért. Ha esetleg még mások is szívesen olvassák majd, és nem pusztán a családom, az fantasztikus érzés lesz, bár erre még kedves Olvasó, kicsit várni kell.

Szeretnék visszakanyarodni a diákéveimhez, melynek legmeghatározóbb tanárélménye a József Attila Gimnáziumban volt. Péterfy Lászlónétól – mi Adriennek szólítottuk – tanulni maga volt a csoda. Óráin bepillantást kaptunk a művészettörténet számos területére. Építész lettem, ami a művészet és a racionális gondolkodás tökéletes egysége. Imádom a szakmámat, ám az írással más formában tudom kiegészíteni a kreativitás iránti igényemet. Amikor megtudtam, hogy lehetőségem van a Péterfy Akadémián fiától, Gergelytől az íróvá válás kurzusain fejlődni, éreztem, hogy nincsenek véletlenek. Hosszú út áll még előttem, amit az olvasókkal szeretnék megtenni.

Rólam: About
bottom of page